Blog

Burn out, is coming to town

Vier (4!) miljoen mensen telt Nederland met een nog verborgen burn-out. Dit blijkt uit recent onderzoek van het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-Out (NCPSB). Niet zomaar een instituut of zomaar een onderzoek. Wat ze bedoelen met een ‘verborgen burn out’ is de verwachting dat je binnen een half jaar dreigt uit te vallen als je niets doet aan de manier waarop je omgaat met jezelf en de omstandigheden. En dat waren cijfers van net voor de 2e lock down…

lees verder

Waarom jij zo leeg kunt lopen op video bellen.

Waarom de een wel en de ander niet?

Dat beeldbellen energie vreet is voor de een minder waar dan voor de ander. Ik ken directeuren en bestuurders die schijnbaar onvermoeibaar van de ene ‘call’ in de ander stappen zonder van de stoel te komen. Om er vervolgens na uren en uren ook weer vrij monter op te staan. Ze vinden het allemaal zo erg niet. Lijkt het.

lees verder

Haptonomie: In het detail openbaart zich het geheel.

Open brief aan mijn zonen.

Het valt mij niet altijd mee om de fascinatie voor mijn vak te duiden. Wáár dat nou in zit. Wat het nou zo bijzonder intiem, dichtbij, concreet, simpel en bevredigend maakt. Hoe het me vervult en ik geniet van de nabijheid die het me oplevert. Het lijkt soms wel magie dit vak. Terwijl het zo eenvoudig lijkt. Of misschien is dat wel de kunst…Ik ga een paar magische momenten delen waarin in detail, in het hier-en-nu, tastbaar en concreet diepe lagen in relaties helder worden. In alle eenvoud openbaart in detail zich het geheel. Dat fenomeen is onderdeel van de magie van mijn vak dat ik zo lief heb:

lees verder

Haptonomie voor Professionals?

De opmars van het belang van gevoelens

Op je pad van zelfontplooiing heb je stappen gezet. En je wilt verder, uit ambitie en passie voor je vak als coach, teamleider, scrum master, consultant of verandermanager. Je eigen koers volgen. Hoe mooi zou het dan zijn als je daarbij leert vertrouwen op de samenhang van je verkregen inzichten met dat wat je voelt. 

lees verder

Hoe veilig is het?

De fitness clubs zijn weer open… en aan ons binnen Academium is het de uitdaging het ook veilig mogelijk te maken om te werken aan onze mentale en emotionele fitheid. Het is ook minimaal zo gezond voor ons immuun systeem.

lees verder

Haptonomie | Angst voor bangmakerij

Corona roept angst op. Angst die maakt dat we vergaande maatregelen nemen in de manier waarop we met onszelf en anderen omgaan. Afstand is de nieuwe norm. En we volgen, massaal. Met gigantische consequenties. Omdat we het acceptabel vinden en logisch. Maar angst kan, net als de liefde, blind maken. En dát vind ik nou angstig.

lees verder

De zintuiglijke vermoeidheid achter videobellen.

Gastblog Door:
Dennis Maij Ondernemer/ Founder WeAreBold
Achtergrond in Audio Engineering & Developer

Videobellen, we doen het nu allemaal. Voor mij geen vreemd fenomeen daar ik in het buitenland woon en voor werkbesprekingen al tijden JAREN aangewezen ben op het via internet videobellen. Daardoor ben ik ook erg bekend met de vermoeidheid die het kan geven en deel daarom graag met kennis en ervaring zodat je niet onnodig jezelf vermoeid.

lees verder

Video coaching: de anti-leeg-loop-tips.

“Hoe voorkom ik dat ik leegloop?” Het is de meest gestelde vraag tijdens mijn afgelopen webinar over de kunst van het video coachen. Als je het hebt gemist kijk gerust hier terug:  

https://www.academium.nl/replay-webinar-online-coachen-zo-werkt-het-non-verbale-spel/ Maar wellicht heb je meer behoefte aan een samenvatting. Lees dan hieronder de belangrijkste clues en tips.

lees verder