De zintuiglijke vermoeidheid achter videobellen.

Gastblog Door:
Dennis Maij Ondernemer/ Founder WeAreBold
Achtergrond in Audio Engineering & Developer

Videobellen, we doen het nu allemaal. Voor mij geen vreemd fenomeen daar ik in het buitenland woon en voor werkbesprekingen al tijden JAREN aangewezen ben op het via internet videobellen. Daardoor ben ik ook erg bekend met de vermoeidheid die het kan geven en deel daarom graag met kennis en ervaring zodat je niet onnodig jezelf vermoeid.

lees verder

Video coaching: de anti-leeg-loop-tips.

“Hoe voorkom ik dat ik leegloop?” Het is de meest gestelde vraag tijdens mijn afgelopen webinar over de kunst van het video coachen. Als je het hebt gemist kijk gerust hier terug:  

https://www.academium.nl/replay-webinar-online-coachen-zo-werkt-het-non-verbale-spel/ Maar wellicht heb je meer behoefte aan een samenvatting. Lees dan hieronder de belangrijkste clues en tips.

lees verder

Één non-verbale communicatie oefening

Verander je houding en je verandert van verhouding

Hoe vaak komt het voor dat je wat vastloopt in een gesprek, de bijeenkomst wat stroef loopt of dat die onderhandeling niet opschiet? Natuurlijk kun je het dan zoeken in verbale en cognitieve interventies zoals feedback te geven. Doorvragen, Samenvatten.

Het vanuit een ander perspectief kijken, dieperliggende overtuigingen onderzoeken of om vanuit een model als DISC, Insights, Leary of Meyers Brigs proberen te snappen wat er gebeurt. Allemaal waardevol en soms succesvol. Maar ja, non-verbale communicatie ‘rules’ in communicatie dus ik voeg er graag een toe aan je repertoire. Je kan er gelijk mee oefenen.

lees verder

Waar kan haptonomie bij helpen?

Komt een vrouw (met een burn out) bij de haptonoom.

Suggestie voor een ervarings oefening (haptonomie).

“Ze zeggen dat ik het rustiger aan moet doen”. “En wat zeg je zelf?” Vroeg ik? “Tja misschien hebben ze wel gelijk, ik weet het niet, ben gewoon heel moe, slaap slecht en de bedrijfsarts zegt dat ik voorlopig niet meer moet werken en eerst een paar weekjes moet bijtanken, hij zegt dat ik een burn-out heb”. 

lees verder

Lichaamstaal van vrouwen die (niet) onderhandelen

“Vrouwen onder druk onderhandelen niet” hoorde ik Nicolien Bot zeggen op ons laatste congres. “…Vrouwen willen dan alles óf ze willen niets. En beide werkt niet in onderhandelen…” Ze nuanceerde deze stellingen met veel respect en kunde en het leverde heel veel herkenning op bij de vrouwen (en mannen) in de zaal.

lees verder