Hoe veilig is het?

De fitness clubs zijn weer open… en aan ons binnen Academium is het de uitdaging het ook veilig mogelijk te maken om te werken aan onze mentale en emotionele fitheid. Het is ook minimaal zo gezond voor ons immuun systeem.

Wanneer je bij ons bent wil je je veilig voelen. Zeker weten dat je risico zich tot een absoluut minimum beperkt. Vandaar vertel ik je graag hoe we dat doen. Want een omgeving creëren die veilig is om in te leren, is waar we normaal al heel goed in zijn, maar nu ook op een andere manier voor zorgen.

We nemen hier daarvoor het zekere voor het onzekere. Zo komen er niet meer dan 6 deelnemers per keer naar een training en we hebben zo samen meer dan goed de ruimte. In die ruimte houden we ons ook nog eens aan looproutes en dat went heel makkelijk. En uiteraard volgen we alle richtlijnen, poetsen en boenen we constant alles af wat aangeraakt is en gebruikt iedereen op een dag dezelfde stoel en kopje. Maar we maken ook gebruik van de kans dat ventilatie en bevochtiging een positieve bijdrage levert dus hier staan ramen en deuren flink open. En is het een wat koudere dag? Dan nemen we een extra trui mee.

Hoe doen we dat dan als we werken met ervaringsvormen?

Eerlijk is eerlijk. Dan is 1,5 meter soms een uitdaging. Net als in contact sporten. Maar we geven je graag alle ruimte om daarin zelf je keuzes te maken.

En al ‘mogen’ wij als docenten en haptotherapeuten aanraken; we zijn er in de opleiding vooralsnog terughoudend in en stemmen dit  zorgvuldig met je af. We monitoren onszelf daarnaast ook natuurlijk voor iedere training, al hebben we zelf allen in maart al Corona gehad. 

Door dit alles is de kans dat we elkaar besmetten minimaal en zorgen we er samen voor dat het veilig is. Je bent van harte welkom!