FAQ

Zit er een volgorde in de opleiding?

Ja, er zijn 3 fases . De eerste fase is de post HBO Opleiding Advanced Coach non-verbale interactie . De 2e fase is de opleiding tot Master Non-Verbale Interactie en de 3e fase leidt op tot haptonoom.


Wie kan deelnemen aan de trainingen en opleiding?

We onderzoeken samen met je of het niveau aansluit. De trainingen gaan ervan uit dat je een professional bent met enige ervaring. De opleiding heeft een post HBO niveau en daarvoor is een selectie vereist Dat betekent dat we ervan uitgaan dat je gewend bent aan je persoonlijke ontwikkeling te werken, in staat bent feedback te geven en ontvangen en een goed ontwikkelt denkniveau hebt.


Zijn jullie gemakkelijk te bereiken met OV of auto? 

Ja, aan de voorzijde van Utrecht CS neem je bus 41 (4x per uur) die brengt je in 25 minuten naar Werkhoven. Vanaf de halte is het precies 5 minuten lopen.

Met de auto neem je op de A12 de afslag Bunnik  (vlak voor of na Utrecht) en vervolgens ben je er in 5 minuten


Kan ik de opleidingen ook los van elkaar volgen?

Ja dat kan. Iedere opleiding heeft eigen doelstellingen en eigen praktische toepassingen in je rol als coach. Hou wel de ingangseisen in de gaten en bij twijfel neem dan even contact op.


Zijn er verschillen met andere haptonomie opleidingen?

Ja. Een belangrijk verschil is dat het Academium volledig gespecialiseerd is op de belangen van professionals  in persoonlijke begeleiding.

Dat betekent 2 dingen. Allereerst gaan we uit van een behoorlijk niveau van persoonlijke ontwikkeling en spreken je daarop aan zodat we snel de diepgang en essentie kunnen zoeken. Het betekent ook dat het aanbod volledig is toegespitst jouw situatie en behoefte. We leren je de tools en vaardigheden hoe je als coach met behulp van haptonomie en know how over non verbale communicatie onderscheidend kunt zijn in je werkwijze en meer verschil kunt maken.

Bij het Academium krijg je de kans je te onderscheiden als Master Non Verbale Interctie (fase 2). Hier kan je een assessor worden die aan de hand van non verbaal gedrag in testsituaties uitspraken doet over persoonlijkheidsprofielen. Een uniek en onderscheidend instrument met grote marktpotentie die we je helpen te verwezenlijken.

Vanaf het doorlopen van fase 1 heb je het recht om lid te worden van Connectas. Connectasis een netwerkorganisatie van alumni en ondersteunt zowel de deskundigheid als ook nadrukkelijk de samenwerking en het ondernemerschap van haar leden. Vergoedingen door verzekeringsmaatschappijen valt buiten haar doelstelling.


Hoe zit het met erkenningen?

Het Academium is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en het certificaat van de Stichting post HBO Onderwijs is in aanvraag en werkt met terugwerkende kracht. Daarna wordt de NOBCO accreditatie behaald.